Nu har Valve Index börjat skeppas

Kampen om konsumenternas bästa VR-utrustning fortsätter, och nu finns de nya Index-kontrollerna från Valve att beställa.

Vad ska man egentligen ha för VR-utrustning? Det finns mängder av olika paket och headsets att välja på, så det är inte helt enkelt.

Klart står dock att satsningen från Valve med samlingsnamnet Index erbjuder något av det bästa som hittills skapats för konsumenter, med haptik i kontroller, ett riktigt bra headset och bra tracking av kroppsrörelser.

Försenade produkter

Produkterna i Index-sortimentet har blivit försenade sedan coronakrisen drabbade världen i början av 2020. Något som hade kunnat vara bra för Valve och deras VR-lansering — med tanke på hur många som befinner sig hemmavid och som kanske skulle kunna tänka sig att prova på VR — drabbade dem alltså så pass hårt att de fick leveransproblem av hårdvaran.

Nu har de dock kommit igång med sina leveranser och utrustningen finns att beställa på bland annat Valves butik på nätet, Steam, där du även kan köpa och spela mängder med spel över nätet.

Olika paket och priser

Det finns flera olika paket för den som är intresserad av Valve Index-systemet, däribland ett helt VR-kit med både headset, två kontroller och två sensorer med namnet Index.

De paket som Valve erbjuder med olika Index-produkter är följande:

Paket Pris Leveranstid
Index 1079 8 veckor
Index Headset + Controllers 799 8 veckor
Index Headset 539 4-6 veckor
Index Controllers 299 8 veckor
Index Base Station 159 Saknas

Alla priser är i EUR.

I paketen ingår dessutom VR-spelet Half-Life: Alyx, som är fortsättningen på den berömda spelserien Half-Life.

Dyrt men bra

Har man råd är det bäst att köpa Index direkt, så att man får allt man behöver och slipper fylla på med ytterligare utrustning framöver.

Har du begränsat med pengar är dock både Index Headset + Controllers och Index Headset tillräckliga för att komma igång med VR i sig, dock inte samtliga funktioner.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Alldeles för teknikintresserad för mitt eget bästa. Skriver om det mesta som har med både hårdvara och mjukvara att göra.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln