Apple bekräftar event i November

Nyss lanserade Apple de senaste iPhone-modellerna, och nu är det dags igen — för något helt nytt.

När Steve Jobs fortfarande var i livet gjorde han en speciell sak under de presskonferenser där bolaget hade något extra stort att berätta — han kallade det för one more thing.

Idag skickade Apple ut nyheten om att de anordnar ytterligare en presskonferens om en vecka, trots att iPhone 12 avtäcktes så sent som i oktober, och allt de beskriver det som är just med frasen One more thing — så något stort är definitivt på gång.

Egna processorer

Det som ligger i luften är att Apple länge arbetat för att lämna Intel-plattformen till förmån för sin egen ARM-plattform — samma teknik som både iPhone, iPad och Apple TV använder — för att kunna skapa en unison plattform där de kan erbjuda appar som fungerar på alla deras olika enheter.

Det ryktas nu om att presskonferensen den 10 november 2020 kommer att handla om just det; att avtäcka deras nya uppsättning av MacBook- och iMac- och Mac Pro-datorer som kör den nya ARM-arkitekturen.

Något som kan tolkas som att det bekräftar just detta är att färgerna i bilden ovan kan vara just den berömda "badbollen" i macOS, som är ungefär samma sak som timglaset i Windows.

Svårt att veta säkert

Det är så klart inte någon som riktigt vet ännu vad det här kommer att landa i, men man kan ju hoppas att de släpper sina nya datorer så snart som möjligt — lite konkurrens har aldrig skadat på datormarknaden.

Presskonferensen är som sagt den 10 november 2020, och börjar sändas klockan 19.00 svensk tid. Besök Apple Events för att läsa mer:

Fredrik Lagnetoft
Alldeles för teknikintresserad för mitt eget bästa. Skriver om det mesta som har med både hårdvara och mjukvara att göra.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln